top of page

Wat houdt incasso eigenlijk in?

Als uw klant de rekening niet betaald kunt u hiervoor een bureau inschakelen die dit voor u oplost. In de meeste gevallen betreft dit een incassobureau. De debiteuren (niet betalende klanten) worden door het incassobureau benaderd en er wordt geprobeerd om een betalingsregeling af te stemmen die moet leiden tot een betaalde vordering. 

Dit doen wij in 3 overzichtelijke stappen: 

Stap 1

Incasso indienen

U dient uw incasso kosteloos bij ons in. Wij gaan er die dag nog mee aan de slag.

Wij blijven contact met u houden

zodat u altijd op de hoogte bent 

over wat er allemaal gebeurt in uw

dossier.

 

Stap 2

Minnelijke procedure

Wij nemen contact op met de debiteur en proberen de vordering te innen. Indien mogelijk worden er incassokosten berekend, deze zijn dan voor rekening van de debiteur. De hoogte van de incassokosten (voor particulieren), zijn wettelijk bepaald in de Wet op de Incassokosten.

Geen resultaat? Dan kunnen wij in overleg met u de gerechtelijke procedure starten. Over de kosten daarvan kunnen we passende afspraken maken en soms komen ook deze kosten voor rekening van de debiteur. 

Stap 3

Gerechtelijke procedure

De debiteur heeft niet betaald in de minnelijke fase. U kunt er voor kiezen om een gerechtelijke procedure te starten. Wij kunnen voor u de gehele procedure verzorgen, bij een vorderingen met een hoofdsom tot € 25.000,-.

-Dagvaarding procedure

-In de rechtbank

-Beslag leggen met behulp van een deurwaarder

- Juridisch advies

We kunnen vaste prijsafspraken maken, no cure no pay, of een aantrekkelijk uurtarief met u overeenkomen.

No Cure No Pay

No Cure, No Pay wil zeggen dat wanneer wij niks voor u kunnen incasseren, u ook niks betaald. De incassokosten die bovenop de hoofdsom komen, worden betaald door de debiteur. Door deze mogelijkheid komt u niet voor hoge kosten te staan als de debiteur niet betaald.

 

 

Wij werken met No Cure, No Pay omdat het de klant een vertrouwd gevoel geeft. No Cure, No Pay biedt een goede kwaliteit en dat is waar wij naar streven. Zo kunnen wij zorgen voor een tevreden klant. Als de klant tevreden is met het resultaat, zijn wij dat ook. 

bottom of page